Voorstellen

Hallo,
Mijn naam is Boris, vandaar het Borisbakt. Ik doe eigenlijk van alles wat omdat ik dat leuk vind. Mijn passie richt zich steeds meer op het koken en bakken. Sinds maart 2021 ben ik horeca docent op de Gooise Praktijkschool.

Het mooist van alles vind ik brood bakken. Ik bak wekelijks brood. Thuis bak ik met een Rofco B20 oven, een semi professionele oven. Ik werk 1 keer per zoveel weken als bakker bij bakkerij de Eenvoud. Dit is een bakkerij die zich richt op het samen bakken van brood. Geen winstoogmerk. Er staat Bij Bind in Zaandam een houtgestookte oven. Elke zondag gaat deze oven aan en gaan we deeg maken, kneden en bakken.

Croissants, stokbroden, bruin en wit brood, broodjes, speciale broden. Ik vind alles leuk om te bakken en te proeven. Er gaat niets boven een vers brood, net uit de oven, even wachten tot het enigszins afgekoeld is (anders snijdt het niet goed) en dan een dikke snee snijden, roomboter erop.

Verder maak ik eigen worsten, grillworsten, paté. Ik wil droge worsten maken maar ik ben nog niet zover.

Machtig mooi vind ik het om een groot stuk vlees slow en low te grillen op de Bastard (kamado Bastard). Maar ook koken van gewone maaltijden geeft mij rust en een gevoel van tevredenheid.

Mijn eigen bier brouwen vind ik ook erg leuk en een mooi proces. Uit simpele elementen, geldt ook voor brood, een product maken.

Daarnaast ben ik dj op bruiloften, feesten en partijen. Klus ik veel, vooral met hout.