Bijzonder brood

Vandaag een bijzonder brood gebakken. Het is naar een recept van Robèrt van Beekhoven uit het laatste magazine Meesterlijk.

Gisteravond een deeg gemaakt van 400 gram tarwebloem, 2 % zout, 4 % desempoeder en 65 % water. Ook 100 gram abdijbier en 50 gram gebroken rogge met een snufje zout gemengd, dit in de oven op 150 graden anderhalf uur laten pruttelen. Daarna de hele nacht laten afkoelen.

Volgende ochtend brood vormen. Eerst 2 stukjes van elke 80gram eraf halen en opbollen. De grote stukken mengen met de gebroken rogge en in tweeën delen. Opbollen en laten rusten voor een half uur.

Nu vormen van het brood. Van de grote stukken heb een boule gevormd. De kleine stukjes uitgerold tot een grote lap deeg. Deze lap om de boule gevormd en in het maandje gelegd. Anderhalf uur ongeveer laten rijzen. In de oven op 250 graden. Na ongeveer 25 minuten een heerlijk brood.

Heel erg leuk om te maken en het smaakte ook nog lekker.